Természetes összetétel és minőség

Az IMG® természetes forrása

Az IMG® a késői laskagombának egy kiemelten megtisztított kivonata. Már az ősi Kínában is gyógyításra használták, ám a tudósok csak a múlt században fedezték fel anyagainak hatásait az emberi immunrendszerre. Ezek középpontjában azok a vegyületek állnak, amelyek pozitívan vagy negatívan hathatnak az immunsejtek biológiai válaszaira.1

Az Defendyl-Imunoglukan P4H® termékei szabadalmaztatott, egyedi technikai eljárás útján kinyert IMG®-kivonatot tartalmaznak. Gyártásuk során európai (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia) gazdaságokban termesztett gombákat használunk fel. A gombákat minden egyes gyártási folyamathoz frissen szedjük.

Poliszacharidok és béta-glükánok

A növények és gombák poliszacharidokból, több cukor-egységből álló hosszúláncú molekulákból állnak. A poli, azaz »sok« előtag a szacharidok előtt a »cukrokat« jelöli. Hogy a poliszacharidok milyen vegyületet alkotnak, az határozza meg,  hogyan rendeződnek szerkezeti egységekbe és hogy kapcsolódnak egymáshoz.

A poliszacharidok speciális konfigurációja az a molekula, amelyet béta-glükánnak2 nevezünk. A béta-glükánok nagyon különbözőek és különböző hatással vannak az emberi szervezetre. A béta-glükán hatása az immunrendszerre közvetlenül függ annak forrásától, szerkezetétől, tisztaságától és a tökéletes kötés kialakulásának képességétől az immunrendszer sejt receptoraival. A legjobb immunmoduláló hatás a gombákból, például az Imunoglukan®-ból izolált oldhatatlan, elágazó béta- (1,3/1,6)-D-glükánokkal valósul meg.

Hogyan készül az IMG®?

Minőségellenőrzés

Az Defendyl-Imunoglukan P4H® előállítása olyan gyártók által történik, akik gyógyszerek gyártására specializálódtak és biztosítják a GMP és ISO 22000 szabványoknak megfelelő minőséget. Az Defendyl-Imunoglukan P4H® termékek, az egész gyártási folyamat során, ugyanígy ellenőrizve vannak a HACCP-rendszer előírásai alapján is, amely az élelmiszerek minőségének biztosításáért felel.

Az Defendyl-Imunoglukan P4H® termékek csak azokban a gyógyszertárakban és a szaküzletekben érhetőek el, ahol lehetőség van a szállítási és tárolási feltételek folyamatos ellenőrzésére. A végfelhasználók számára ezen kívül gyógyszerészek szakvéleményei is hozzáférhetőek.

Vizsgálati tanúsítványok

A végtermék minden egyes szériája rendelkezik vizsgálati tanúsítványokkal a minőséget és az összetevők tartalmát illetően (IMG®, C-vitamin és cink), amelyek kérésre szintén nyilvánosan hozzáférhetőek.

Az összetevők tartalmát rendszeresen ellenőriztetjük külső laboratóriumokban. Minden egyes termékünket alávetjük az egészségügyi felügyelet rendes évi ellenőrzésének.

Minden vizsgálati tanúsítvány hozzáférhető a gyógyszertárakban is.

Biztonság és nutrivigilancia

A felsorolt klinikai vizsgálatok megerősítik az Defendyl-Imunoglukan P4H® termékek biztonságosságát felnőttek és 1 évnél nagyobb gyermekek számára. Kisgyermekek esetén ugyanakkor mindenkenképp javasolt gyermekorvossal való konzultáció! Az Defendyl-Imunoglukan P4H® nem javasolt egy évnél kisebb gyermekek számára, mert rájuk vonatkozóan nem készültek klinikai kutatások!

A nutrivigilancia egy európai ajánlás, amelynek célja az új kockázatok azonosítása új élelmiszerek, dúsított élelmiszerek és étrendkiegészítők használata esetén. Magyarországon, ahogy az EU legtöbb tagországában, a nutrivigilanciai vizsgálat nem törvényi kötelezettség. Mi a Medis-nél - már 2015 óta - mégis végezzük, annak érdekében, hogy kiszűrhessük az Defendyl-Imunoglukan P4H® termékek lehetséges káros hatásait. 

Forrás

1. Kreft S.; Kočevar Glavač N.; Sodobna fitoterapija, 2013
2. Halperen G.M.; Healing mushrooms, 2006

Klinikai vizsgálatok

A termékek immunmoduláló hatását és ennek befolyását a légúti fertőzések számának csökkenését számos klinikai vizsgálat megerősíti, amelyek rendelkezésre állnak a szakirodalomban és a PubMed-en.

 

 

 

 

További információért keresse fel orvosát vagy gyógyszerészét!

Az Defendyl-Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.