Nadja Ott, MSc Pharm, az Imunoglukan P4H<sup>®</sup> regionális termékmenedzsere
Főoldal>Immunoblog>Imunoglukan P4H®> Mit tartalmaznak az Imunoglukan P4H® termékek, és miért kell őket éhgyomorra bevenni?

Mit tartalmaznak az Imunoglukan P4H® termékek, és miért kell őket éhgyomorra bevenni?

Az Imunoglukan P4H® termékek étrendkiegészítők, amelyek természetes, bioaktív Imunoglukan® hatóanyagot, C-vitamint és cinket tartalmaznak. 

 

 

Mik a béta-glükánok?

A béta-glükánok természetes poliszacharidok (poli – sok, szacharid – cukor), amelyek élesztőkultúrák és baktériumok sejtfalában, gombákban, gabonafélékben és tengeri algákban is megtalálhatók.

Az alap egy 1–3 kötésekkel kapcsolódó glükózmolekulákból álló lánc. Az alaplánchoz számos oldallánc kapcsolódik, ami fokozza a béta-glükán elágazásait.

Az, ahogy a poliszacharidok szerkezeti egységekbe rendeződnek és ahogy összekapcsolódnak, meghatározza a szervezetre kifejtett hatásukat is. A gombákból és élesztőkultúrákból kivont béta-glükánok bizonyítottan cukrok elágazó láncaiból állnak, és bizonyítottan befolyásolják az immunrendszer működését.


A gombákból és élesztőkultúrákból kivont béta-glükánok bizonyítottan cukrok elágazó láncaiból állnak, és bizonyítottan befolyásolják az immunrendszer működését. 

Az Imunoglukan P4H® termékek fő alkotóeleme az Imunoglukan® amely egy elágazó láncszerkezetű természetes bioaktív poliszacharid (béta-(1,3/1,6)-D-glükán), amelyet a késői laskagombából (Pleuratus ostreatus) vonnak ki.

Az Imunoglukan® nem oldékony, nem jut be a vérbe, rost formájában távozik a szervezetből. A hatóanyag tanulmányozásakor a kutatók nem figyeltek meg semmilyen kölcsönhatást más gyógyszercsoportokkal (pl. antibiotikumok, megfázás tüneteit csökkentő gyógyszerek, kortikoszteroidok stb.)

Fontos, hogy az Imunoglukan P4H®-t éhgyomorra kell bevenni, fél órával az étkezés vagy a lefekvés előtt, legalább két órával étkezés után. Az utasítások betartásával elérhetjük, hogy az Imunoglukan® minél hamarabb nagy mennyiségben eljusson a vékonybél speciális immunsejtjeibe (Peyer-plakkok), ami ezután immunválaszt vált ki, és a szervezet saját maga elkezd küzdeni a fertőzés ellen.

Forrás: Karacsonyi S, Kuniak L. 1994. Polysaccharides of Pleurotus ostreatus: isolation and structure of pleuran, an alkali insoluble Beta-D-glucan. Carbohydr Polym 24: 107–111.I Jesenak M., Respiratory Tract Infections and the Role of Biologically Active Polysaccharides in Their Management and Prevention; Nutrients 2017, 9, 779

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.