Matic Dolinar, MSc Pharm
Főoldal >Immunoblog >Érdekességek > Mit kell tenni, amikor a megfázás vagy az influenza első jeleit tapasztaljuk?

Mit kell tenni, amikor a megfázás vagy az influenza első jeleit tapasztaljuk?

Megérkezik az ősz, majd a tél, a hideg és szeles idő, és velük együtt a megfázás, a köhögés és a stressz. Ekkor fordulnak elő leggyakrabban a téli időszak légúti fertőzései, amelyek terjedését még jobban elősegíti, hogy az emberek leginkább bent töltik az időt. Mit tehetünk, amikor először tapasztaljuk a rossz közérzet és a kimerültség jeleit, amelyek a legyengült immunrendszer következményei?

 

 

1. Fogyasszunk elegendő folyadékot!

Az egyik legjobb dolog, amit a testünkkel tehetünk, hogy amikor az a mikróbák elleni harcra készül, akkor elegendő folyadékot fogyasztunk. A legjobb a víz, a koffeinmentes teák, sportitalok és a hozzáadott cukor nélkül készült italok. Ajánljuk még a magas C-vitamin tartalmú gyümölcsleveket, mint például a frissen préselt narancslé.

2. Aludjunk és pihenjünk eleget!

A megfázás első 24 órájában fontos, hogy sokat aludjunk és pihenjünk, mert az lehetővé teszi a szervezetünk számára a könnyebb felépülést. Vizsgálatok szerint azok, akik 7 óránál kevesebbet alszanak, háromszor fogékonyabbak a megfázásra, mint azok, akik 8 órát vagy annál többet alszanak naponta.

3. Ne legyünk túl aktívak!

A megfázás vagy az influenza első jeleit tapasztalva csökkentsük a nem feltétlenül szükséges tennivalók mennyiségét, adjunk elegendő időt a testünknek a pihenésre, hogy nyugodtan regenerálódhasson.

4. Együnk könnyű ételeket!

Minthogy a testünk a megfázással küzd, elegendő ételt kell biztosítani számára, ami megfelelő energiaforrást jelent. Tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrendre van szükségünk! Olyan ételek fogyasztását javasoljuk, amelyek nem terhelik meg a gyomrot. Ilyenek a főtt zöldségek, a friss gyümölcs, az otthon készült levesek, a turmixok, valamint a könnyen emészthető szénhidrátok, mint a rizs vagy a pirítós.

5. Gargarizáljunk sós vízzel!

A torokfájás ellen a legtermészetesebb módon úgy védekezhetünk, ha sós vízzel gargarizálunk. A só megköti a szövetekben található fölösleges vizet, csökkenti a fertőzést, és eltávolítja a torkot irritáló váladékokat. A gargarizálással a baktériumokat és vírusokat is eltávolítjuk. Elegendő fél teáskanálnyi sót feloldani egy pohár vízben, és azzal néhányszor gargarizálni.

6. Szedjünk Imunoglukan P4H®-t !

A fáradtság és a rosszullét első jeleit tapasztalva ajánlott az Imunoglukan P4H® szedése. Az Imunoglukanon kívül cinket és C-vitamint is tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és csökkenti a fáradtságot, kimerültséget.

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.