Imunoglukan P4H<sup>®</sup> szerkesztő
Főoldal>Immunoblog>Szakértői cikkek> Klinikai kutatás: kevesebb légzőszervi fertőzéssel küzdenek azok a sportolók, akik Imunoglukan P4H®-t szednek

Klinikai kutatás: kevesebb légzőszervi fertőzéssel küzdenek azok a sportolók, akik Imunoglukan P4H®-t szednek

A megfelelő fizikai aktivitás előnyösen hat az immunrendszer működésére, míg a túlterhelés és az elégtelen regeneráció (más néven krónikus immunszuppresszió) ténylegesen gyengítheti azt, és ilyen esetekben fokozott a kockázata a légzőszervi fertőzések kialakulásának, mint például megfázásnak és az influenzának.

 

 

A European Journal of Applied Physiology* szakfolyóiratban megjelent kutatás megállapította, hogy megerősödött az immunrendszere azoknak a sportolóknak, akik Imunoglukan® tartalmú étrendkiegészítőt szedtek és így ritkábban betegedtek meg felső légúti fertőzésektől.

A kutatás az Imunoglukan® hatásait vizsgálta, amely a Pleurotus ostreatus gombából kinyert, nem oldódó formája a béta-glukánnak, és amelyről már előzetesen kimutatták, hogy serkenti az immunrendszer működését. A kutatásban 50 sportoló vett részt, akik három hónapon keresztül szedtek Imunoglukan®-t (aktív csoport) vagy placebót (kontroll csoport). 6 hónapon keresztül kísérték figyelemmel a légúti fertőzések tüneteit: 3 hónapon át a terápia megkezdése előtt, majd 3 hónapig az Imunoglukan® vagy placebó szedése alatt.

Szám szerint több természetes ölősejt, melyek segítenek a fertőzések elleni harcban!

Az eredmények kimutatták, hogy azon sportolók szervezetében, akik szedték az Imunoglukan® tartalmú étrendkiegészítőt, nagyobb volt az ölősejtek száma (NK - az immunrendszer egy természetes sejtje, amely segíti a fertőzések leküzdését) és a felső légúti fertőzések kisebb arányban jelentkeztek. A felső légúti fertőzések a felkészülés és a versenyek kulcsfontosságú időszakaiban könnyen visszavethetik a sportolók teljesítményét. Arra a következtetésre jutottak, hogy az intenzíven edző sportolók számára az Imunoglukan® tartalmú táplálékkiegészítő szedése azért hasznos, mert az növeli az ellenállóképességet.


* Bergendiova K, Pleuran (β-glucan from Pleurotus ostreatus) supplementation, cellular immune response and respiratory tract infections in athletes. European Journal of Applied Physiology, September 2011, 111 (9): 2033–40.

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.