Sara Kramberger, MSc Chem
Főoldal >Immunoblog >Érdekességek > Ismeri a késői laskagombát?

Ismeri a késői laskagombát?

A késői laskagomba jól ismert konyhai alapanyag, amely az első világháborúban sokaknak segített a túlélésben, mert sok étel elkészítéséhez felhasználták. Manapság emberek ezreinek segít az immunrendszer megerősítésében. Nagyon furcsán hangzik, nem? A késői laskagomba, azaz a Pleurotus ostreatus egészséges ennivaló, amelynek 85%-a víz. Rostokban, béta-glükánokban és különböző hatóanyagokban gazdag.

A késői laskagomba alapvető tulajdonságai

A késő laskagomba a világon a leggyakrabban termesztett gomba. Formája miatt más nyelveken osztrigagombának is nevezik. Nevének másik része arra utal, hogy a leginkább fatörzseken vagy lombhullató fák tuskóin növekszik. Látott már osztriga formájú, szürkésbarna, kalapszerű gombákat, amelyeknek ánizsillatuk volt? Ha igen, akkor biztosan azt is észrevette, hogy a kalap alsó része fehér és lemezes.

Erdőben is lehet szedni, de termesztett laskagomba is kapható. Csak a friss és fiatal laskagombát használjuk fel. Ha nyáron is szeretnénk hozzájutni, akkor lefagyaszthatjuk. Számos ételt fel lehet dobni vele, ezért néhány receptet is mellékelünk, amellyel elbűvölheti a családot. És minthogy a laskagomba nagyon tápláló, számos vitamint és ásványi anyagot is biztosít számukra.

Defendyl-Imunoglukan®– Magas tisztaságú természetes kivonat késői laskagombából

A késői laskagomba orvosi felhasználásáról szóló első írásos feljegyzés az 5. századból származik a keleti orvoslásból. Azóta felkeltette az érdeklődést a késői laskagomba farmakológiai hatóanyag tartalma. Később pedig vizsgálatokban mutatták ki az immunrendszerre kifejtett pozitív hatását.

Az utóbbi időben az immunrendszer a figyelem középpontjába került. A késői laskagombából kivont béta-glükán immunmodulátorként működik, folyamatosan szabályozza és fenntartja az egészséges immunegyensúlyt.

A késői laskagomba megismerésének és kutatásának köszönhetően lehetővé vált a magas tisztaságú anyag izolálása, amelyet különböző gyógyszerformákban lehet forgalmazni. A késői laskagombából származó, szabadalom által védett kivonat az IMG® amelyet a magyar piacon is különböző Defendyl-Imunoglukan P4H® termékek formájában lehet kapni, amelyek az egész család egészségét védik.

Szeretné tudni, hogyan folyik a gyártás? Nézze meg a alább található videón.

Az Defendyl-Imunoglukan P4H® termékek IMG®-t, C-vitamint és cinket tartalmazó étrendkiegészítők. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ezek a termékek jelentős immunrendszer támogató hatással rendelkeznek.

A természet körülvesz minket szépségével, az ember tudásvágyának köszönhetően pedig számos újdonságot fedezhet fel benne. Szerencse, hogy az emberek mindig is kutatták a természet kincseit.

Az egyik ilyen a késői laskagomba, ami nem csak a túlélést szolgálta, hanem a kedvező hatásai még a 21. században is gyógyírt kínálnak a problémáinkra. Élvezze az ízek harmóniáját, amelyet a késői laskagomba kínál.

Az Defendyl-Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.