Imunoglukan P4H<sup>®</sup> szerkesztő
Főoldal>Immunoblog>Szakértői cikkek> Hogyan lehet megkülönböztetni az influenzát, a megfázást és a COVID-19 fertőzést?

Hogyan lehet megkülönböztetni az influenzát, a megfázást és a COVID-19 fertőzést?

A nátha, az influenza és a COVID-19 vírusos megbetegedések, amelyek cseppeken keresztül és érintéssel terjednek. Tekintettel az általuk okozott sokféle tünetre és klinikai megnyilvánulásaikra, a megfelelő diagnózis és az időben történő fellépés kulcsa a három vírusos légúti fertőzés helyes megkülönböztetése.

Ha összefoglalást kellene készítenünk a megfázás, az influenza és a COVID-19 tünetei közötti legfontosabb különbségekről, megállapíthatnánk, hogy az influenza mindig abban az évszakban fordul elő, amikor számítunk rá (télen). Hirtelen megemelkedett testhőmérséklet, izomfájdalmak és általános gyengeség a kezdete. Nátha az év során bármikor előfordulhat; enyhe tünetekkel kezdődik, általában láz nélkül, azonnal eldugult orr vagy orrfolyással.

A COVID-19 általában nem mutat gyorsan tüneteket; enyhe láz, száraz köhögés, amely a betegség első hetében enyhe, és csak később fokozódik (influenzánál a köhögés általában azonnal a betegség kezdetén, azaz 2-3 napos betegség után kezdődik), a eleinte általában nincs izomfájdalom, amely az influenzával jelentkezik. Az influenzás fejfájás sokszor azonnal megjelenik és súlyos is, de a COVID-19 esetében ez lényegesen ritkább.

Az alábbiakban készítettünk egy táblázatot a különböző légúti fertőzések tipikus tüneteiről, amelyek segíthetnek megkülönböztetni őket és időben intézkedni.

Tünetek

COVID-19

Influenza

Megfázás

Láz

Igen

(Betegek 50-90%-a)

Igen

(3-4 napos)

Ritkán

Fejfájás

Néha

Erős

Ritkán

Myalgia (Izomfájdalom)

Néha

Gyakran, erős

Ritkán

Fáradtság

Néha

Gyakran, erős

Enyhe

Rendkívüli kimerültség

Néha (folyamatos jellegű)

Gyakran (korai tünet)

Soha

Orrdugulás

Ritkán

Néha

Gyakran

Orrfolyás

Ritkán

Néha

Gyakran

Torokfájás

Néha

Gyakran

Gyakran

Köhögés

Gyakran (száraz)

Gyakran (akár súlyos mértékű)

Enyhétől közepes mértékig terjedő

Dyspnoea (Nehézlégzés)

Súlyos állapotú betegeknél

Ritkán

Ritkán

Hasmenés

Esetenként

Esetenként (gyermekeknél)

Nem

Szag- és ízérzékelés elvesztése

Gyakran

Ritkán

Ritkán

A CDC (Az Egyesült Államok Járványügyi Központja), a WHO (Egészségügyi Világszervezet), és az AAAAI (Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Akadémia) jelentései alapján.

Soha nem volt olyan fontos, hogy mindenki a lehető legjobban odafigyeljen magára és immunitására. Az olyan alapvető intézkedések mellett, mint az egészséges táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel, a zárt terek és tömeg elkerülése, valamint a rendszeres kézmosás mellett fontos olyan étrend-kiegészítőket is szedni, amelyek erősítik a szervezet immunválaszát a fertőzések elleni védelem érdekében, és a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen támogatást nyújtanak. az immunrendszer fertőződése után.

A C-vitamint és cinket tartalmazó Imunoglukan P4H® azon kevés termékek egyike, amely számos klinikai vizsgálat során hatékonynak bizonyult a légúti fertőzések kezelésében és megelőzésében. Az Imunoglukan P4H® szedése akkor javasolt, amikor az immunrendszert támogatni kell, és újra stimulálni kell a vírusok elleni védelmet. Ezen hatások mellett az Imunoglukan P4H® gyulladáscsökkentő hatású is, antioxidáns hatásmódja tovább csökkenti a szervezetünkben felhalmozódott oxidatív stresszt, valamint tovább csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget.

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.