Matic Dolinar, MSc Pharm
Főoldal >Immunoblog >Érdekességek > Fertőzések, melyekkel a iskolás korú gyermekeink nehezen birkóznak meg

Fertőzések, melyekkel a iskolás korú gyermekeink nehezen birkóznak meg

Iskola kezdés után nemsokkal beköszöntenek a hidegebb hónapok, amelyek sajnos sok fertőzést tartogatnak gyermekeink számára. Most elmondjuk , hogy melyek ezek a fertőzések és milyen jellemzőik vannak.

 

 

Megfázás

A megfázás egy fertőző, vírusos betegség, amelyben a felső légutak érintettek, különösen az orr, a torok és az orrmelléküregek. A megfázásra jellemző tünet a köhögés, a torokfájás, az orrfolyás, a tüsszögés, továbbá a fejfájás és a láz, amelyek általában valamivel több mint egy hét után, vagy a legrosszabb esetben három hét után elmúlnak. A fertőzés elleni védekezésben nagyon fontos szerepet játszik a kézmosás, különösen, ha olyan helyen jártunk, ahol sok ember megfordul, mint például busz, bevásárlóközpont vagy orvosi rendelő.

Influenza

Az influenzát az influenzavírus okozza. A fertőzésre jellemző tünet a láz, az orrfolyás, a torokfájás, az izomfájdalom, a fejfájás, a köhögés, valamint a tüsszögés és a fáradtság. Gyermekeknél előfordulhat hasmenés és hányás is. Súlyosabb esetben tüdőgyulladás is kialakulhat, amely bizonyos betegcsoportoknál végzetes kimenetelű lehet.


 

 

Bronchitis (hörghurut)

A hörgők gyulladását nevezik bronchitisnek vagy hörghurutnak. Legtöbb esetben ez egy vírusos légúti fertőzés, de baktériumok is okozhatják. Általában egy megfázásból alakul ki. A bronchitises betegnek beszűkülnek a légútjai, fokozott mennyiségű váladékot köhög fel, és nehezen lélegzik. Gyakran jelentkezik dohányzó vagy krónikus tüdő- és légúti betegségben szenvedő betegeknél.

Tüdőgyulladás

A tüdőgyulladás során a tüdőt érő fertőzés miatt kialakuló gyulladás következtében a tüdő hólyagocskái gennyes váladékkal telnek meg, ami miatt nehézzé válik a légzés és korlátozódik az oxigénfelvétel. Köhögés, mellkasi fájdalom és láz kíséri. Okozhatja vírus, baktérium vagy gomba is. Különösen gyakran jelenik meg dohányzóknál és olyanoknál akiknél a lakótérben kifejezetten száraz a levegő.

Jelenleg a tüdőgyulladás a gyermekeknél a vezető halálozási ok az egész világon. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az öt év alatti gyerekek 16%-ánál okozott halált 2015-ben.

A fent említett légúti betegségek megelőzésének valamint a progresszió megállításának leghatékonyabb módja az immunrendszer megerősítése. Ebben nagyon jól jön az Imunoglukan P4H®, mert C-vitamin és cink tartalmának köszönhetően már a megfázásos időszak előtt megerősíti az immunrendszert, védi a sejteket az oxidatív stressztől, és csökkenti a fáradtságot.

A megfázás, influenza, bronchitis, tüdőgyulladás, torokfájás és a köhögés maradjanak csak a számítógép képernyőjén megjelenő egyszerű szavak.

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.