Imunoglukan P4H<sup>®</sup> szerkesztő
Főoldal>Immunoblog>Érdekességek> Erősítse gyermeke immunrendszerét mielőtt újra kezdődik az iskola és az óvoda

Erősítse gyermeke immunrendszerét mielőtt újra kezdődik az iskola és az óvoda

A nátha és az egyéb légúti megbetegedések a leggyakoribb okai az óvodából vagy a munkából való hiányzásnak. A nátha és a köhögés könnyen terjed egyik gyermekről a másikra az iskolákban, óvodákban vagy bölcsődékben. A gyermekek egyébként is fogékonyabbak a náthára, mint a felnőttek, hiszen az ő immunrendszerük még kevésbé fejlett – minden alkalommal, amikor a szervezetünk találkozik egy vírussal, immunitás alakul ki vele szemben.

 

 

Az ellenállóképességet növelő intézkedések:

 

1. Gyakori kézmosás
A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer a baktériumok és vírusok terjedésének megakadályozására. Minden kézmosás tartson 20-40 másodpercig és ne feledkezzünk el a kézfejünkről sem! Járjon elöl a szülő jó példával a gyermek számára, és hazaérvén az első dolga legyen kezet mosni!

2. Elegendő alvás és pihenés
Testünk alvás közben regenerálódik, ellazul és pihen. Győződjön meg róla, hogy gyermeke eleget alszik naponta! Kutatási eredmények alapján a szakértők azt állítják, a kisgyermekeknek 11, az iskolásoknak 10, míg a kamaszoknak  9 óra alvásra van szükségük naponta.

3. Változatos táplálkozás vitaminokkal és ásványi anyagokkal
A friss zöldség és gyümölcs mindennapi fogyasztása minden bizonnyal megnöveli majd gyermeke ellenállóképességét. Legyen kreatív és meg fog lepődni, milyen gyorsan kiürül az a tányér!

4. Elegendő folyadékbevitel
A folyadékfogyasztás rendkívül fontos a vitalitás fenntartásához. Kutatások igazolják, hogy a gyermekek és az idősek gyakrabban dehidratáltak, mint mások, ezért rendszeresen kínálja meg gyermekét vizzel vagy cukrozatlan teával, még ha csak néhány kortyot iszik is belőle!

Gondoskodjon arról, hogy gyermeke eleget aludjon napközben és hogy az esti lefekvéskor ésszerű időpontban kerüljön ágyba! A gyerekek teste alvás közben regenerálódik, újul meg és gyógyul, és ugyanilyen fontos, hogy a gyermek megtanuljon az alvás által megnyugodni és pihenni. Javasolt akár nyugtató zene hallgatása is alvás közben.

5. Sok mozgás a friss levegőn
Immunrendszerünket a fizikai aktivitás tartja fenn. Töltsön a gyermekkel naponta legalább 30 percet a játszótéren vagy parkban, sétával vagy futkározással!

6. Imunoglukan P4H® – természetes választás a jobb ellenállóképességhez
Az egészséges immunrendszer hosszú távon megvéd minket a fertőző betegségektől, ezért időnként érdemes az immunrendszert erősítő termékeket használni.

Kétségtelen, hogy a gyermekek az óvodákban és az iskolákban nagyobb vírusveszélynek vannak kitéve és hogy az ottani megbetegedések száma nagyobb, ugyanakkor a megoldás nem abban rejlik, hogy elszigeteljük őket a közösségtől.


Erősítse meg gyermeke immunrendszerét, ami segíti majd őt, hogy megküzdjön a fertőzésekkel és betegségekkel!

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.