Imunoglukan P4H<sup>®</sup> szerkesztő
Főoldal>Immunoblog>Érdekességek> Az immunrendszer alulműködésének tünetei

Az immunrendszer alulműködésének tünetei

Honnan tudhatja, hogy gyenge az immunrendszerének működése, illetve hogy erősítésre szorul? A néhány felsorolt tünet igen egyértelműen jelzi, ha immunrendszere nem veszi fel a kórokozók ellen a harcot megfelelő módon. 

 

 

Mivel sokféle kórokozó okozhat betegségeket, az immunrendszer alulműködésének tünetei is különbözőek lehetnek. A következőekre fordítson figyelmet:

Fáradtság

A krónikus fáradtság az immunrendszer alulműködésére utal.

Természetes, ha kemény munka, edzés, vagy hasonló ok miatt elfárad, ahol a fáradtság egy normális következmény. Azonban, ha mindig fáradtnak érzi magát, ha könnyen kifullad, és ha kis változások is befolyásolják az energiaszintjét és a hangulatát, az nem természetes, és az immunrendszer alulműködésének egyik tünetét jelenti.

Gyakori bakteriális fertőzések

Ha gyakran látogatja meg az orvost, és antibiotikumokat kell szednie fül-, tüdő-, torok-, vagy ínygyulladásra, ez is annak a jele, hogy a szervezetében az antitestek nem veszik fel a harcot kellő mértékben a betegség ellen. Meg kell tanulnia, hogyan erősítheti meg az immunrendszerét.

Gyakori vírusos fertőzések

Elkap minden vírust a környezetében, és azt gondolja, azonnal betegszabadságot kell kivennie, ha valaki más megbetegszik? Kétszer is megkapja az influenzát minden évben, és problémái vannak a herpesszel? Gyakran kap vírusos torokfertőzést vagy a megfázás tüneteivel küzd? Ennél világosabb jelre nincsen szüksége! Egyértelmű, hogy dolgoznia kell az immunrendszerének megerősítésén.


Tartsa észben: az antibiotikumok túlzott mértékű használata mellett idővel romlik a helyzet, mert a baktériumok rezisztenssé válnak, és tovább nem fognak hatni a gyógyszerek.

Allergiák

Az allergének további kísértést jelentenek a szervezet számára. Egyes fajtáira érzékenyebb lehet, mint másokra, de az, hogy a szervezete mennyire képes az allergénekkel felvenni a harcot, az immunrendszerének állapotától függ. Sok esetben az allergiás reakciók sikeresen csillapíthatóak vagy megszüntethetőek az immunrendszer erősítése által.

Nehéz sebgyógyulás

Szintén az immunrendszer hiányosságait jelzik a sebgyógyulás folyamatában fellépő nehézségek. Ez általában a cinkhiánnyal áll összefüggésben; a cink elősegíti a sejtregenerálódást és a sebgyógyulást, azonban a jelenség okai eltérőek lehetnek, és senki sem állíthatja, hogy az immunrendszere tökéletes.

A gyenge immunműködésnek csak néhány tünetét soroltuk fel, azonban még sokféle ok létezik, illetve sokféleképpen nyilvánulhat meg ez a probléma. 

Tapasztalhatja még a következőeket:

  • hajhullás,
  • a bőr elváltozásai - ekcéma, száraz orr (igen, ez így van: a száraz orr, és nem az orrfolyás jelzi a problémát, mivel utóbbi a kórokozók csírái ellen való védelmet jelenti, a száraz orr pedig nem rendelkezik ezzel a funkcionalitással),
  • pattanások,
  • és végül egyes súlyos autoimmun betegségek és daganatok.

 

 

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.