Nadja Ott, MSc Pharm, az Imunoglukan P4H<sup>®</sup> regionális termékmenedzsere
Főoldal>Immunoblog>Érdekességek> 200 különböző vírus okozhat megfázást

200 különböző vírus okozhat megfázást

A vírusos légúti fertőzések gyakorisága minden évben januárban és februárban éri el a csúcsot. Leggyakoribb az influenza és a hozzá hasonló betegségek előfodulása. Leginkább a kicsi gyerekeket és az időseket fenyegeti a veszély, nekik kell óvatosabbnak lenniük.

 

 

Ahogy az már köztudott, a legtöbb akut felső légúti fertőzést vírus okozza. Több mint 200 különböző vírus okoz megfázást, ezek közül a leggyakoribb kórokozók a rhinovírusok (30-50%), de a koronavírusok, parainfluenza vírusok, adenovírusok és az RSV is gyakoriak.

Ezek a kórokozók intenzíven terjednek az őszi-téli időszakban, és a fertőzések csúcsidőszaka általában január és február. Ennek több oka is van – egyrészt a környezeti feltételek is a mikróbák túlélésének kedvező módon változnak, másrészt ahogy az iskolás és óvodás gyerekek ismét közösségekbe járnak, növekszik a továbbfertőzés esélye is.

Az egyén fertőzésre való érzékenysége szempontjából ugyanolyan fontos a kitettség mértéke és a saját szervezetünk immunitása, azaz hogy az immunrendszerünk mennyire van felkészülve egy fertőzés elleni küzdelemre.

A megfelelő óvintézkedések és az immunrendszer megerősítése nagyon fontos!

A felső légúti fertőzések általában enyhe lefolyásúak és maguktól gyógyulnak, tehát a jó immunrendszerrel rendelkező embereknél pár nap alatt magától elmúlik a betegség. Fontos, hogy mindenki figyeljen oda a saját egészségére.

Fontosak a megelőző intézkedések:

  • mossuk meg és fertőtlenítsük a kezünket;
  • amennyire lehet, tartózkodjunk attól, hogy a kezünkkel az arcunkhoz, szánkhoz vagy az orrunkhoz érjünk, mert a nyálkahártyákon keresztül is be lehet juttatni a vírusokat a szervezetbe;
  • szellőztessünk;
  • kerüljük a kontaktust olyan személyekkel, akik betegek lehetnek;
  • ne menjünk olyan eseményekre vagy bevásárlóközpontokba, ahol sok ember tartózkodik;
  • ha betegek vagyunk, maradjunk otthon, hogy meg tudjunk gyógyulni.

A (vírus)fertőzésekkel szemben az immunrendszerünk megerősítésével is harcolhatunk. Különösen ajánlatos annak a nem specifikus (veleszületett) immunitásnak az erősítése, amely az adott vírustól függetlenül minden fertőzés esetén aktiválódik.

Ezzel az immunmodulációval a kórokozók széles köre ellen fellépő védelmi rendszert erősítjük meg, továbbá csökkentjük az immunrendszer immunszuppresszáló funkcióját, amely a gyulladásra adott válasz erősségét kontrollálja.

Az Imunoglukan P4H® bizonyított immunmoduláló funkcióval rendelkezik, gyors hatást fejt ki a nem specifikus immunrendszerre (növekszik a természetes ölősejtek száma). Megelőzés céljából vagy az akut fertőzés első tüneteinek megjelenésekor is használható, és hosszú ideig is szedhető.

Válassza az Ön számára megfelelő teméket

Az Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.