Hogyan hat az Defendyl-Imunoglukan P4H®?

IMG®

Az IMG® egy természetes, bioaktív, a késői laskagomba (Pleuratus ostreatus) kivont poliszacharid (béta- (1,3 / 1,6) -D-glükán). Ahhoz, hogy a béta-glükán valódi hatást fejthessen ki a szervezetben, a gombából történő kinyerése után azt meg is kell tisztítani.

Az IMG®  immunmoduláló hatással bír, azaz szabályozza az immunrendszer válaszreakcióit annak érdekében, hogy egyensúlyt hozzon létre szervezetünkben. Ez azt jelenti, hogy az „alvó” immunrendszert ösztönözi, illetve lassítja azt, ha „túl aktív” lenne (pl. allergia esetén).

C-vitamin

A C-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, védelmezi a sejteket a oxidatív stressztől, valamint elősegíti a fáradtság és kimerültség érzésének csökkenését. Ezzel egyidejűleg részt vesz a kollagén termelődésében, amely a porcok, a bőr, a csontok, a fogak, az íny és az erek egészséges működéséért felelnek. Ezzel hozzájárul az anyagcsere normális energiaszintjéhez, és az idegrendszer megfelelő pszichikai működéséhez. Növeli a vas felszívódását és hozzájárul az E-vitamin redukált formájáinak megújításához.

Fáradtság és kimerültség esetén szervezetünk érzékenysége megnövekszik, ezért megelőző jelleggel vagy a fertőzések kialakulása után javasolt C-vitamin szedése.

Cink

A cink az a nyomelem, amely közel 300 enzimatikus folyamatért felelős. Hozzájárul a bőr, a csontok, a haj és a körmök egészségéhez, valamint a látás megőrzéséhez. Szerepet játszik a DNS-szintézisben, a savak és bázisok, szénhidrátok, zsírsavak és mikrotápanyagok  anyagcsere-folyamataiban. A tüdőgyulladásban szenvedő, idősebb betegeken végzett vizsgálatok gyakran fedeztek fel cinkhiányt a betegek szervezetében.

Az Defendyl-Imunoglukan P4H® junior nem tartalmaz cinket.

Az Defendyl-Imunoglukan P4H®-et szervátültetésen átesett betegek nem használhatják. Immunszupresszív terápiában részesülő betegek csak orvosi konzultációt követően használhatják. A javasolt napi mennyiség vagy arány nem növelhető!

A táplálékkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozást.